Ruimtelijke visie bedrijventerreinen Reimerswaal

Naar overzicht

20 april 2024

Regionaal zijn de grondverkopen de afgelopen jaren behoorlijk aangetrokken en het overaanbod, wat er in 2017 in de regio De Bevelanden nog was, lijkt volledig weggewerkt. Gelet op de snelheid waarmee de afgelopen jaren bedrijfsgronden zijn uitgegeven en het feit dat er in de gemeente Reimerswaal nagenoeg geen bedrijfsgronden meer beschikbaar zijn, is de urgentie voor ontwikkelruimte voor bedrijven groot.

Op dit moment is er nog maar 3,3 hectare aan bedrijfsgronden beschikbaar, terwijl diverse bedrijven staan te trappelen om uit te breiden. Bedrijven op de verouderde terreinen hebben geen mogelijkheden tot uitplaatsing en de knelpunten in de ontsluitingsstructuur rondom Yerseke en Kruiningen zijn zeer urgent. Redenen genoeg om te zoeken naar een totaaloplossing.

Om te kunnen komen tot een totaaloplossing is het van belang de noodzakelijke uitbreiding van bedrijventerreinen, transformatie van verouderde terreinen en het realiseren van een nieuwe ontsluitingsstructuur, als integrale opgave op te pakken.

Het rapport beschrijft de ruimtelijke visie op deze opgave en is het resultaat van de samenwerking tussen de Ondernemersvereniging Reimerswaal en de gemeente Reimerswaal.

 

OVR app

Beschikbaar in de Apple App Store & Android Google Play Store.
De OVR biedt haar leden een speciale app aan. Leden kunnen via de app met elkaar in contact komen. Door deze duurzame verbinding kunnen we de onderlinge betrokkenheid en samenwerking nog meer kwaliteit geven. Enkele functionaliteiten van de app zijn:

  • In contact komen met mede-leden
  • Aan- afmelden voor activiteiten
  • Agenda raadplegen
  • Facturen inzien
  • Profiel up-to-date houden
  • Je bedrijf zichtbaar maken op de OVR-site

De app is alleen toegankelijk voor leden van de OVR. Download nu de OVR-app in de Apple App store of in de Android Google Play Store.