Rapport gebiedsontsluiting Yerseke en Kruiningen

Naar overzicht

29 maart 2024

Op 27 september ‘17 heeft er een informatieavond plaatsgevonden waarin de gemeente Reimerswaal en de provincie Zeeland hun plannen hebben gepresenteerd voor het verbeteren van de ontsluiting van Yerseke en omgeving. Het gepresenteerde plan, fase 1 genoemd, is erop gericht de verkeerproblemen op de Zanddijk en Molendijk aan te pakken door het realiseren van een nieuwe ontsluiting voor het bedrijventerrein Olzendepolder.

In het gepresenteerde plan wordt de aantakking van de Olzendedijk / 1e Tholeindseweg op de Zanddijk heringericht. Op deze manier wordt het verkeer voor de bedrijven in de Olzendepolder en aan de Koringaweg omgeleid en de Molendijk daarmee ontlast. Maar de bestaande route over de Zanddijk tot de Olzendedijk / 1e Tholeindseweg blijft ongewijzigd. De gemeente en provincie gaven hierbij aan richting de toekomst na te denken over een nieuwe ontsluitingsstructuur (fase 2), maar konden geen duidelijkheid geven over een denkrichting of tijdsbestek.

Het gepresenteerde plan was voor ons aanleiding om schriftelijk kenbaar te maken bezwaren te hebben tegen het voorgestelde plan. Ter onderbouwing van dit bezwaar hebben we Spacevalue gevraagd voorliggende stedenbouwkundige onderbouwing op te stellen.

Wij hopen dat onze bereidheid om constructief over het plan mee te willen denken als positief wordt ervaren. Voorliggende stedenbouwundige onderbouwing mag u dan ook zien als onze voorzet voor het vervolgproces. We hopen dat we vervolgstappen gezamenlijk voortvarend op kunnen pakken.

Rapport gebiedsontsluiting Yerseke en Kruiningen

 

OVR app

Beschikbaar in de Apple App Store & Android Google Play Store.
De OVR biedt haar leden een speciale app aan. Leden kunnen via de app met elkaar in contact komen. Door deze duurzame verbinding kunnen we de onderlinge betrokkenheid en samenwerking nog meer kwaliteit geven. Enkele functionaliteiten van de app zijn:

  • In contact komen met mede-leden
  • Aan- afmelden voor activiteiten
  • Agenda raadplegen
  • Facturen inzien
  • Profiel up-to-date houden
  • Je bedrijf zichtbaar maken op de OVR-site

De app is alleen toegankelijk voor leden van de OVR. Download nu de OVR-app in de Apple App store of in de Android Google Play Store.